Hoe werkt het?

Bij de 1ste koopdag wordt de eigendom 1 bepaalde dag open gesteld voor bezoek, waarbij de kandidaten zich op voorhand kunnen inschrijven om in alle rust de eigendom te bekijken. Hierbij kan een bod uitgebracht worden aan de eigenaar, die al dan niet op dit bod kan ingaan.

Voordelen koper
- U kan ruim op voorhand de nodige inlichtingen nemen (lening, notaris,…) zodat u volledig geïnformeerd de woning kan bezichtigen, alle aanwezige documenten worden op voorhand gepubliceerd ter inzage.

- Iedereen krijgt een gelijke kans tot aankopen, u hoeft niet te vrezen dat de woning juist voor uw neus wordt verkocht, de eigendom kan niet voor de 1ste koopdag verkocht worden.

- U biedt wat de eigendom voor u waard is.

Interesse?
U kan ter plaatse een bod uitbrengen door middel van het biedingsdocument of de compromis, vooraf gecommuniceerd op de website. Laat u het allemaal graag eens bezinken? Dit kan ook na afloop van de 1ste koopdag door middel van de eenzijdig getekende overeenkomst te bezorgen voor het evaluatiemoment met de eigenaar.

Geen interesse?
De adviseur neemt met u de tijd om in het aanbod van ruim 400 eigendommen de perfecte woonst te vinden. We zijn er om u te helpen!

Voordelen verkoper
- U hoeft de woning slechts 1 dag open te stellen voor bezoek.

- Kortere tijdspanne voor verkoop.

- Alle biedingen en feedback van de kandidaten worden u bezorgd zodat u rustig en weloverwogen een beslissing kunt nemen.

- Door alle bezoeken te bundelen en de vrije markt van vraag en aanbod krijgt u de beste kans op de beste prijs voor uw eigendom!

Richtprijs?
De vermelde richtprijs geeft de richting aan waarmee u als kandidaat-koper rekening kunt houden met het bepalen van uw persoonlijk bod. U beslist wat u wenst te bieden voor de eigendom. De waarde van een eigendom is geen exacte wetenschap, deze wordt bepaald door vraag en aanbod. Een eigendom is uiteindelijk waard wat de kopers er voor willen betalen, afhankelijk van hun wensen, noden en gevoel bij de aankoop. Er kan boven en onder de richtprijs geboden worden. Uiteraard is het de eigenaar die al dan niet zijn akkoord geeft met uw voorstel.
 


Kennismaking

 

We starten het verkoopproces met een kennismakingsgesprek. Hier bekijken we samen of uw woning in aanmerking komt voor het organiseren van een 1ste koopdag. De vastgoedadviseur zal uw eigendom komen waarderen, waarna we overgaan tot het bepalen van een richtprijs en een verkoopsstrategie.
 


Beschrijving en fotoreportage


Enkele dagen later, als de woonst netjes is opgeruimd, komt de vastgoedadviseur langs om de fotografie en de beschrijving van de eigendom te overzien. Ook beschikken we over diverse mogelijkheden om de eigendom zo goed mogelijk weer te geven. Dit wordt op maat van uw eigendom bepaald. Sneak peak en opvragen attesten en andere documenten: De mooiste troeven van de woning worden in de verf gezet op de website en de facebook pagina om het publiek warm te maken voor de te koopstelling van uw eigendom. Intussen worden achter de schermen alle nodige attesten en documenten opgevraagd en wordt er reeds een compromis opgesteld in samenspraak met uw notaris.
 


Publiciteitsfase


We zorgen voor een publiciteitscampagne van minimaal 21 dagen. Tijdens deze fase kunnen mensen zich inschrijven voor de bezoekdag die zal plaatsvinden op een zaterdag. Alle documenten zijn zichtbaar op de website, wat transparantie biedt en discussies vermijdt.
 


1ste koopdag


Tijdens de bezoekdag krijgen de kandidaten een persoonlijke rondleiding. Daar de kandidaat-kopers alle informatie reeds op voorhand ontvingen betreffende de eigendom, staat het hen vrij om op de eerste koopdag een wel overwogen voorstel te doen. De vermelde prijs is de richtprijs. Aan de kandidaat-kopers wordt aangeraden om reeds inlichtingen te nemen bij hun bank en notaris.
 


BOD - VERKOCHT

De maandag die volgt op de 1ste koopdag wordt de verkoper uitgenodigd op kantoor van Residentie Vastgoed. We bespreken er de voorstellen die we kregen op het bezoekmoment. De eigenaar beslist dan al dan niet in te gaan op een bepaald voorstel.

Wenst u ook een 1ste koopdag te organiseren?

Ook interesse om uw woning te verkopen?
Neem hieronder vrijblijvend contact op.U moet akkoord gaan met het privacybeleid van deze website

U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: